Салати, які підкорюють наших гостей: найулюбленіші та незабутні рецепти для святкових зустрічей та сімейних обідів
Я часто приймаю вдома гостей і обожнюю для них готувати. Сьогодні хочу поділитися невеликий добіркою салатів, які стали вже класикою мого меню. Вони різні, але кожен з них вартий уваги. Беріть на озброєння рецепти!
Салат «Два сиру»
Свіжа зелень, соковиті помідори, сир і жменя волоських горіхів для пікантного хрускоту – цей салат прекрасна легка закуска для дорослих і дітей.
Інгредієнти:
- Рукола – 1 пучок;
- Помідор – 2 шт.;
- Моцарела (кульки) – 50 грам;
- Твердий сир – 50 грам;
- Волоські горіхи – 30 грам;
- Зелена цибуля – 1 стебло;
- Оливкова олія – 1 ст. л.;
- Оцет винний – 1 ч. л.;
- Сіль і мелений чорний перець – за смаком;
Процес приготування цього салату дуже простий. Для початку вимийте і обсушіть рукколу, викладіть її на тарілку для подачі. Помідори вимийте, обсушіть і наріжте середніми кружечками. Розподіліть зверху зелені. Натріть на середній тертці твердий сир, а маленькі кульки моцарелли розріжте навпіл. Викладіть сир на тарілку. Підсушіть на сковороді трохи горіхи, після порубаєте ножем. Подрібніть зелений лук. Присипте салат горішками і цибулею, збризніть оцтом і оливковою олією. Приправте за смаком сіллю і перцем і подавайте до столу.
Салат з хурмою
Цей соковитий салат неодмінно стане родзинкою вашого столу. Поєднання солодощі хурми і кислинки томатів – це приголомшливо!
Інгредієнти:
- Листя салату – 1 пучок;
- Помідор – 1 шт.;
- Хурма – 1 шт.;
- Бальзамік – 1 ст. л.;
- Оливкова олія – 1 ст. л.;
- Сік лимона – 1 ст. л.;
- Пармезан – 20 грам;
- Насіння кунжуту – 1 ч. л.
Листя салату вимийте і обсушіть. Крупно порвіть і викладіть на тарілку для подачі. Вимийте і обсушіть помідор і хурму. Наріжте тонкими кружечками. Викладіть на тарілку, чергуючи скибочки хурми і томатів. Приправити салат соком лимона і оливковим маслом. Присипте кунжутом і тертим пармезаном. Полийте зверху бальзаміком і відразу подавайте до столу.
Салат «Венера»
Цей салат припаде до душі любителям морепродуктів. Свіжі овочі надають страві соковитості, а використання чорного рису – особливу родзинку.
Інгредієнти:
- Мікс морепродуктів – 200 грам;
- Чорний рис – 100 грам;
- Помідор – 1 шт.;
- Огірок – 1 шт.;
- Цибулина – ½ шт;
- Листя салату – 3-4 шт.;
- Оливкова олія – 2 ст. л.;
- Сіль і мелений чорний перець – за смаком.
Рис відваріть в підсоленій воді до готовності, відповідно до інструкції. Морепродукти заздалегідь розморозьте. Овочі та зелень вимийте і обсушіть. Наріжте невеликими кубиками цибулю, огірок і помідор, викладіть в глибоку миску. Додайте листя салату. На сковороді нагрійте трохи рослинного масла. Викладіть морепродукти і обсмажте буквально 1-1,5 хвилини. Перекладіть в миску рис і морепродукти. Заправте салат оливковою олією, приправити сіллю і перцем за смаком. Акуратно перемішайте салат і подавайте до столу.
Салат з картоплею і копченої свинячої грудинкою
Цей рецепт сподобається тим, хто любить ситні салати. Щоб збалансувати основні інгредієнти і майонезну заправку, я додаю багато зелені і свіжий огірок, – виходить дуже класно.
Інгредієнти:
- Копчена свиняча грудинка – 150 грам;
- Картопля – 2 шт.;
- Огірок – 2 шт.;
- Яйце – 1-2 шт.;
- Маслини – 10-12 шт. ;
- Листя салату – 1 пучок;
- Зелена цибуля – 1/3 пучка;
- Кріп – 2-3 гілочки;
- Сіль, перець і майонез – за смаком.
Картоплю заздалегідь відваріть в підсоленій воді до м’якості, яйця круто, остудіть і очистіть. Зелень і огірки вимийте і обсушіть. Наріжте невеликими кубиками картоплю і огірки, викладіть в глибоку миску. Подрібніть зелений лук. Маслини розрізати навпіл і при необхідності видаліть кісточки. Наріжте кубиками яйця і свинячу грудинку. Листя салату порвіть руками. Подрібніть кріп. Заправте салат за смаком майонезом, приправити сіллю і перцем. Акуратно перемішайте і можна відразу подавати до столу.
Салат з курячою печінкою і солодким перцем
Цей теплий салат цілком можна подати в якості повноцінного вечері для гостей. Обов’язково додайте трохи горіхів і використовуйте соковиті помідори.
Інгредієнти:
- Куряча печінка – 200 грам;
- Помідор – 1 шт. ;
- Солодкий перець – 1 шт.;
- Листя салату – 1 пучок;
- Горіхи кешью – 20 грам;
- Петрушка – 2-3 гілочки;
- Рослинна олія для смаження – 1 ст. л.;
- Оливкова олія – 1 ст. л.;
- Бальзамічний оцет – 1 ч. л.;
- Сіль і перець – за смаком.
Курячу печінку помийте і обсушіть. При бажанні наріжте великими шматочками. На сковороді нагрійте рослинну олію. Викладіть печінку і обсмажте до рум’яної скоринки з двох сторін. Не пересушите! Приправте сіллю і перцем за смаком. Вимийте і обсушіть овочі та зелень. Очистіть солодкий перець наріжте невеликими кубиками. Салат порвіть руками. Помідор наріжте середніми скибочками. Викладіть все в тарілку для подачі. На сухій сковороді підсушіть горіхи крупно подрібніть ножем. Викладіть на салат готову печінку. Збризніть все оливковою олією і бальзамічним оцтом. Присипте салат горішками і свіжою петрушкою. Все, можна подавати до столу.