Квіти та вирощування

Сансевієрія: народні прикмети та забобони про щучий хвіст, позитивні і негативні впливи на дім та чи варто вирощувати цю рослину

«Щучий хвіст або Тещин язик» – саме так називають у народі відома рослина сансевієрія, про яку існує маса різних забобонів і прикмет. Якщо одні з них носять позитивний характер, то інші, навпаки, сповнені негативу і негативної енергетики.

Трохи забобони в назві

Сансевієрія не просто так отримала назву «тещин язик». Вважається, що біда, сварки і непорозуміння в родині чекають молодят, які візьмуть сансевієрія в дар від своєї тещі. В такому випадку квітка позбавить сім’ю спокою і гармонії.

«Щучий хвіст» для жінок

Прийнято вважати, сансевієрія є справжнім мужегоном і проганяє з дому чоловіків, залишаючи жінок самотніми і позбавляючи їх щастя. Згідно з повір’ям, ні в якому разі не можна вирощувати цю рослину незаміжнім представницям прекрасної статі.

Володіючи сильною енергетикою, «щучий хвіст» зробить невдалими всі процеси пошуку свого обранця. З цієї причини не можна приймати цю рослину в якості подарунка, якщо його підносить самотня жінка. Це може стати причиною відходу чоловіка з сім’ї.

Якщо квітка гине

Пожовтіння листя сансевіеріі, в’янення рослини знаменують собою майбутнє в найближчому майбутньому розставання з важливим у житті людиною. Загибель квітки сигналізує про те, що в будинку немає любові і поваги один до одного.

Якщо квітка зацвіла

Цвітіння сансевіеріі знаменує собою великі зміни, які можуть бути наповнені як позитивною так і негативною енергією:

  1. Поява на сансевіеріі суцвіть говорить про те, що все починаючи і задумки домочадців знаходять своє схвалення у вищих сил і благословляються ними. Це знак, сигнал до звершень, підкорення нових вершин та їх успішної реалізації.
  2. Якщо сансевієрія зацвіла в зимовий час, то вважається, що в недалекому майбутньому в сім’ї відбудеться велика сварка або ж трапиться серйозна неприємність на роботі.
  3. Якщо бутони, не встигнувши розквітнути, засихають, а сама рослина в’яне, то це сигнал до того, що у сім’ї, можливо навіть із близького оточення, є серйозний заздрісник.

Можна тримати в будинку

Сансевієрія має масу добрих якостей і позитивних прикмет. Вважається, що рослина нейтралізує панує в приміщенні негативну енергетику, виділяючи натомість позитивну. Воно здатне зміцнювати силу волі і стійкість духу свого володаря, допомагає у навчанні і роботі, надає благотворний вплив на здоров’я. Крім того сансевієрія з довгими листками здатна залучити в оселі фінансовий достаток.

Отже, сансевієрія, відома також як “щучий хвіст” або “тещин язик”, має свої плюси та мінуси згідно з народними прикметами. З одного боку, існують забобони, які пов’язують цю рослину з негативною енергетикою та проблемами у відносинах, особливо коли її дарують молодятам або самотнім жінкам. Вважається, що це може призвести до сварок у сім’ї та самотності. З іншого боку, сансевієрія має багато позитивних властивостей. Наприклад, її здатність нейтралізувати негативну енергетику та виділяти позитивну, робить цю рослину корисною для дому. Вона допомагає зміцнити силу волі, покращити навчання та роботу, а також благотворно впливає на здоров’я. Довгі листки сансевієрії можуть сприяти залученню фінансового достатку в дім.

Крім того, сансевієрія може сигналізувати про важливі події в житті сім’ї. Наприклад, цвітіння рослини свідчить про підтримку вищих сил у всіх починаннях домочадців, що може бути сигналом до звершень та успіху. Проте, якщо сансевієрія цвіте взимку, це може передвіщати великі сварки або неприємності на роботі.

Якщо рослина раптово гине, це може бути ознакою негативної обстановки в домі або наявності серйозного заздрісника. Важливо звернути увагу на стан рослини, оскільки пожовтіння листя може свідчити про проблеми у взаєминах між членами сім’ї. У підсумку, сансевієрія має як позитивні, так і негативні прикмети. Рішення щодо того, чи тримати цю рослину вдома, залежить від особистих переконань та ставлення до народних забобонів. Важливо пам’ятати, що багато чого залежить від вашого власного ставлення до рослини та створення позитивної атмосфери в домі.