Як приготувати повітряні пиріжки з капустою в духовці: покроковий рецепт та секрети успіху
Пиріжки з капустою в духовці – це та випічка, яка ніколи не набридає і від неї не тільки витає смачний аромат на кухні, вона також створює особливу атмосферу в домашньому сімейному колі. Сьогодні по вашим проханням готуємо пісні пиріжки в духовці з начинкою з капусти: не лякайтеся, пісне – це смачно, просто виключаються з рецепту молочні продукти і яйця (продукти тваринного походження). Пиріжки незважаючи на відсутність здоби виходять дуже повітряні (як пух), м’які і легкі. А начинка з капусти сміливо може поступитися улюбленим інгредієнтів, адже таке дріжджове тісто ніколи не підводить і випічка виходить з будь-якою начинкою завжди ідеальною, хоч і набір продуктів зовсім бюджетний. Інгредієнти ложках, склянках, штуках, а також точних грамах знайдете трохи нижче, також є покроковий рецепт з
Повітряні м’які пиріжки з капустою без яєць і молока. Покроковий рецепт
- У миску відміряємо 10 столових ложок – це 200 грамів борошна із загальної кількості, змішуємо її з дріжджами і цукром, поступово вливаючи всю заздалегідь підігріту до 38 градусів воду.
- Перемішуємо, залишилися невеликі грудки – розійдуться пізніше. Накриваємо опару, на 30 хвилин залишаючи при кімнатній температурі, без протягів.
- Пізніше можна додавати сіль (і ще цукор, якщо буде солодка начинка), половину рослинного масла і борошно, замішуємо тісто ложкою. В кінці на руку виливаємо залишки масла і замішуємо тісто. Як тільки знову прилипає – накриваємо. Даємо вирости в 2 рази, залишимо на 40-60 хвилин.
- На розігрітому маслі обсмажуємо трохи цибулю нарізану кубиками, слідом додамо моркву і обсмажимо ще пару хвилин.
- Капусту нарізаємо тонкою довгою соломкою, мнемо, посипавши сіллю, щоб втратила обсяг. Додаємо до овочів. Перчимо до смаку, додаємо мелений коріандр, додамо лавровий лист. Тушкуємо під кришкою до потрібної м’якості (люблю, коли хрумтить, а не розповзається). В кінці трохи томатної пасти, зелень, начинка готова. Охолодити до теплого стану.
- Тісто піднялося в 2 рази за 60 хвилин, руки змащуємо маслом, ділимо тісто на 12 (14) частин, ліпимо пиріжки.
- Сильно руки не змащуйте, щоб шов зліпити було просто, інакше розповзеться від зайвої олії. Кладемо начинку, піднімаючи з трьох точок тісто, ліпимо трикутні пиріжки. Кладемо їх на деко з пергаментом (якщо потрібно, то змастіть) на відстані один від одного. Кладемо їх на деко з пергаментом (якщо потрібно, то змастіть) на відстані один від одного.
- Соду змішуємо з теплою водою і цією сумішшю змащуємо пиріжки, які перед випічкою мають п’ять хвилин постояти, щоб тісто піднялося.
- Випікаємо 15-20 хвилин в заздалегідь розігрітій духовці. Мені знадобилося 20 хвилин в електричній духовці при температурі 180 градусів, нагрів верх+низ.
- Пиріжки з капустою в духовці повітряні, м’які. Змащуємо їх гарячі рослинним маслом, зовсім трохи і можна подавати з чаєм. Вдалою випічки!
Опара:
- борошно пшеничне – 200 г = 10 ст. л;
- дріжджі сухі – 5 р = 1 ч. л;
- цукор – 15 г = 2 ч. л;
- тепла вода – 300 мл = 1,5 склянки.
Тісто:
- опара
- сіль – 5 р = 1 ч. л. без гірки;
- рослинна олія – 50 мл = 3-4 ст. л.;
- борошно пшеничне – 300 г = 15 ст. л.
Начинка:
- капуста – 500 р = 0,5 невеликого качана;
- цибуля ріпчаста – 150 г = 2 середні головки;
- морква свіжа – 70 г = 1 середня;
- рослинна олія – 30 мл = 2 ст. л;
- сіль, перець – за смаком;
- мелений коріандр – 0,5 ч. л;
- томатна паста – 40 р = 1 ст. л. з невеликою гіркою;
- лавровий лист – 2 шт;
- зелень кропу – 2 ч. л.
Для змазування:
- сода харчова – 0,5 ч. л;
- вода – 50 мл = 4 ст. л;
Вихід: 12-14 пиріжків.
Температура випічки:
- газова духовка 190-200 °C / 370-390 °F;
- електрична з конвенцією: 160 °C / 320 °;
- електрична без конвекції (верх+низ): 180 °C / 360°F;
Час випічки: 15-20 хвилин.